GRABOVSKY

Foglalj helyet most!

Home Office : 6 dolog amire nem biztos, hogy gondolsz

2018.01.30.

Te is vágysz arra, hogy otthonról dolgozhass? Otthon nem zavar senki, haladhatsz a saját tempódban, sőt sokkal jobb a teljesítményed. Vajon a tartós otthoni munkavégzés valóban olyan hasznos, mint hisszük?

HATÉKONYSÁG?
Ismered az érzést, mikor felkelsz, kényelmesen reggelizel és az első kávé közben már pörgeted is a feladatlistád? Ja, ez tök jó. Kezdjük is a munkát, de előbb találsz egy főzős videót, majd megnézed, hogyan legyen laposabb a hasad, zárásként rendelsz valamit egy webshop-ból. Na még egy cicás videó és tényleg elkezdem.

Nem értem. Mi a baj ezzel? A kulcsszó a produktivitás, a motiváció. Az otthoni környezetben előfordul, hogy nehezebben kezded el az adott feladatok teljesítését. Előfordulhat, hogy a feladataiddal nem végzel csak késő este, pedig már délután el is felejthetted volna az adott munkát.

via GIPHY

OTTHONI TENNIVALÓK
Tartasz egy kis szünetet, elindítasz egy adag mosást, átveszed a postástól a levelet amit 9 napja vársz, meg bekopogsz Marika nénihez egy piskótareceptért. A rövid visszatérés „mindössze” két órát vett el abból az időből, amit a feladatokkal tudtál volna tölteni. Nem baj, majd holnap megcsinálod. Vagy a jövő héten. Ne hagyd, hogy torlódjanak a feladataid!

via GIPHY

VÁRATLAN VENDÉGEK
A már említett postás után érkezik a klasszikus „porszívó ügynök”, aki épp szeretne eladni Neked egy olyan talpbetétet, ami csökkenti a vércukorszinted, jobban tudsz aludni a használata után vagy csak felhív egy rég nem látott ismerős, hogy a városban van és felugrik hozzád.

INGERSZEGÉNY KÖRNYEZET
Soha nem érsz haza a munkából, ráadásul egyedül vagy. Persze megvannak az előnyei az ennek is, azonban a szervezetnek szüksége van a pozitív és negatív ingerekre egyaránt. Ha egész nap nem szólsz senkihez, akkor egy idő után nehezebben inspirálódsz.

SZOCIALIZÁCIÓ
Az ember otthon hajlamos elkényelmesedni és a kedvenc melegítőjében dolgozni. Nincs is ezzel baj, azonban kevésbé leszünk motiváltak az ügyfelek fogadására, a kapcsolatteremtésre vagy bármilyen interakcióra. Ráadásul az ügyfelet az otthonodba engeded be, ahol közben bármivel megzavarhatnak. 

via GIPHY

CSÖKKENŐ MOTIVÁCIÓ
A fent felsoroltak mindegyike hozzájárul a csökkenő motivációhoz, ráadásul munkából „soha nem érsz haza.” Az otthoni munkavégzés hosszú távon magányossá tehet, és ha kreatív munkát szeretnél végezni, az egyre nehezebb lesz. Mi biztosítunk egy kis kertet, ahová le tudsz menni, ha pihenőt tartasz, de megoldható az egyedülléted is.

PRÓBÁLD KI A GRABOVSKY-T!

via GIPHY

A GRABOVSKY-ban arra törekszünk, hogy egy kreatív térben tudd végezni a mindennapi munkát, ahol bárkitől kérhetsz segítséget, illetve inspiratív környezetben lehetsz. Költséghatékony megoldás irodabérlés helyett.

 

A GRABOVSKY-ról bővebben: Itt

Facebook:Itt

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!